• Restaurants
  • Systembolaget
  • Terroirvin.shop
  • Restaurants
  • Systembolaget
  • Terroirvin.shop

Follow us on Instagram

”I could smell this for hours... I don’t think ”I could smell this for hours... I don’t think Priorat gets much better than this! Bravo!”
– Luis Gutiérrez, The Wine Advocate, om 2016 Les Manyes

Varmt välkomna till en unik middag signerad Terroir al Límit, Restaurang AG och Terroir Vin. 

Den 2 oktober djupdyker vi ett stycke modern spansk vinhistoria. Terroir al Límit har sedan 2001 pressat Priorat till sitt yttersta. Med Domink Huber i spetsen har man tagit sina viner till hisnande höjder. Terroir al Límit och Domink Huber har haft en ledande roll i den extraordinära utveckling regionen har upplevt de senaste två decennierna. Idag är Priorat i allra högsta grad en del av den nutida renässans Spanien genomgår som vinland och hos Terroir al Límit hittar man några av regionens och landets, till och med världens, mest framstående viner. 

19.00 hos Restaurang AG sätter vi oss till bords med Dominik för att diskutera och uppleva vad Terroir al Límit skapar i Priorat. Vi provar sju viner till en specialkomponerad fyrarättersmeny i spansk anda. Vinerna vi provar är:
- 2022 Terre de Cuques Blanc
- 2021 Pedra de Guix Blanc
- 2021 Terra de Cuques Negre
- 2021 Dits del Terra
- 2021 Arbossar
- 2021 Les Manyes
- 2021 Les Tosses

Det här är en unik möjlighet att ta del av Terroir al Límit’s viner med insikter direkt från vingårdarna och källaren.

Endast 15 platser.

Pris: 1590 kr (meny 795 kr, vin 795 kr)

Bokning sker via mail till: martin@terroirvin.se

Varmt välkomna till en oförglömlig upplevelse på Restaurang AG.
Seminarium för bransch UNIK PRIORAT Efter en res Seminarium för bransch
UNIK PRIORAT

Efter en resa ner till Spanien i Augusti står det klart för oss att den spanska vin-renässansen är starkare än någonsin. Terroir al Límit är utan tvekan ett av de bästa exemplen på det.

Sen 2001 har man pushat Priorat till sitt yttersta. Genom heroisk odling på omöjliga platser gör man viner som trotsar förlegade föreställningar och tar regionen till nya höjder.

2 oktober kommer Dominik Huber till Stockholm för att tillsammans med oss anordna ett seminarium i ämnet.

Välkomna att återupptäcka Priorat. Priorat som bygger druva, plats och personlighet. Viner som drivs av finess, elegans och balans. 

Föranmälan krävs. OSA till din kontakt hos Terroir eller dm här.
Vinporträtt: ENRIC SOLER Enric har banat vägen Vinporträtt: ENRIC SOLER

Enric har banat vägen för en ny revolution i Penedès. Med sina vita stilla viner i världsklass inspirerar han ett nytt Spanien. 

Det här är några av Spaniens med iögonfallande vita viner.

@enric_soler 👏
Förra veckan begav vi oss till Katalonien. Mitt i Förra veckan begav vi oss till Katalonien. Mitt i skörden tog vi pulsen hos våra odlare. Ännu en ovanligt tidig skörd, föranledd av torka och värmeböljor. Men kvaliteten består.

Kommande dagar kommer vi dela tre porträtt av tre fantastiska odlare i Penedès och Priorat
@enric_soler @enclosdeperalba @terroirallimit 

📹: vingården Les Tosses hos Terroir al Límit.
Svårt att med ord beskriva den monumentala känsla som infinner sig när man blickar ut över Priorat’s landskap och den otroliga vingård som Les Tosses är. 100-åring Cariñena som glänser.
Los hermanos Blanco, aka The Blanco brothers är äntligen tillbaka på Systembolaget🎉🇪🇸

2021 Callejuela Vino blanco ’La Hacienda de Doña Francisca’
Nr 59698
199 kr

Imorgon fredag 1/9 har ni möjligheten att ta del av ett stycke spansk, kontemporär vin-konst. En av de mest spännande tolkningarna vad gäller Andalusien och sherry-regionen. En region som i skrivande stund håller på att skriva om sin historia. 

Det är en pågående metamorfos som Paco och Pepe Blanco högst är delaktiga i. Med sin tro på lättare, mer tillgängliga, ospritade viner som på ett enastående sätt översätter den unika kalkjordmånen, Albariza, ser man ljust på framtiden. Samtidigt hyllar man den oefterlikneliga lokala traditionen av att lagra viner under flor och att odla den regent till druva som Palomino är.

La Hacienda de Doña Francisca som lanseras imorgon klockar in på svala 11 %, är lätt, energiskt, saltstänkt från Atlanten, full av kalk, citron och tydlig anda av flor. Jura, vinös Champagne? Jerez.

Vi har tidigare i sammanhanget skrivit:
”It’s all about terroir here. Despite being in the Sherry region these are white still, unfortified wines. They are made identical to one another, the most important factor setting them a part is the vineyard, or ‘pago’ rather is the correct term.

Made of 100 % Palomino Fino from single pagos in order to showcase their unique properties and expressions of different kinds of albariza.

Pepe and Paco are first and foremost growers, only their own fruit ends up in the winery. Once in the cellar the Palomino is treated gently, fermented and aged 6-9 months in old 650 liter “bocoy” and Manzanilla barrels with a touch of flor, a touch of oxidation and lees ageing.

Your thoughts rush in one part to Jura and another to top quality vinous champagne.

2000 bottles made. 

Take the opportunity to broaden your horizon and explore the diversity that the Sherry region has to offer🙏”

Mycket nöje!

#callejuela #blancobrothers #terroirvin
“Castello di Verduno is one of the most improved “Castello di Verduno is one of the most improved wineries in Piedmont over the last decade… The classically built Barbarescos (and Barolos) are increasingly impressive. Moreover, they remain very fairly priced.” – Vinous, Oct 22.

Lanseras imorgon 25/8 i limiterad upplaga i tillfälliga sortimentet på Systembolaget:
🍷2019 Barolo
Nr 93008, 399 kr
🍷2019 Barbaresco Rabajà
Nr 93026, 525 kr

Castello di Verduno är en historiskt egendom, köpt 1909 av familjen Burlotto. Som namnet antyder hittar vi egendomen i Barolo-byn Verduno. Idag överser Gabriella Burlotto och Franco Bianco produktionen. Franco kom även han från en vinfamilj och har bidragit med fina marker i Barbaresco. Tillsammans har man andelar både i Verduno’s Monvigliero och Barbaresco’s Rabajà. Två av de mest eftertraktade cru’erna i regionen.

Castello di Verduno har sett en dramatisk utveckling de senaste åren. Kvaliteten har explosionsartat gått spikrakt uppåt. För tillfället flyger de under radarn, men alla älskare av gamla skolans långlagrade Nebbiolo rekommenderas att söka upp vinerna i all hast.
Trender kommer och går, men klassisk Bourgogne be Trender kommer och går, men klassisk Bourgogne består. Hur vi än vrider och vänder på det återvänder vi alltid till den här fascinerande vinregionen. Vi är exalterade att annonsera att vi i Sverige nu representerar Agnès Paquet och hennes fantastiska viner. Agnès grundade domänen 2001. Sen dess har hon varit en avgörande kraft i att uppliva Beaunes Hautes-Côtes. I stillhet har hon kommit att bli en betydande referens här.

Agnès är en sann vigneronne där hon brukar sina 13 hektar med tillgivenhet och ekologiska metoder. Vinerna är av klassiskt snitt med kristallin renhet och transparens. Livliga och eleganta, uppbackade av en potent kärna väl avvägd pur frukt och strömmar av mineralitet. Viner som EJ ska skys för den tidlösa paletten.

Nuvarande urval består av fem cuvéer:
- 2021 Bourgogne Aligoté ‘La Clou et La Plume’ 
- 2021 Hautes Côtes de Beaune Blanc och Rouge
- 2021 Auxey-Duresses Blanc och Rouge

Endast krog.
Nu på lördag 12e augusti, fåtal biljetter kvar! Nu på lördag 12e augusti, fåtal biljetter kvar!!
Mat och vin på den lantliga dröm som Astensmåla Gård är👐 Följ länk i bio för mer info🔗
Follow us

Terroir locations

Stockholm

Bråvallagatan 8
113 36 Stockholm

Malmö

Södra Förstadsgatan 3C
21143 Malmö

Växjö

Södra Järnvägsgatan 7
352 34 Växjö

Contact

Simon Dahl

Sales Stockholm and Southern Sweden
(+46) 0730-321 002
simon@terroirvin.se

Jesper Rognefall

Sales Southern Sweden
(+46) 0703-063 781
jesper@terroirvin.se

Rubén Sanz Ramiro

Product Manager
(+46) 0708-700 450‬
ruben@terroirvin.se

Anton Hansson

Sales Stockholm
(+46) 0765-903 063
anton@terroirvin.se

Hanna Wessman

Sales Gothenburg
(+46) 0707-452 747
hanna@terroirvin.se

Martin Rognefall

Systembolaget
(+46) 0708-187 614
martin@terroirvin.se

© 2021 Terroir Vin, info@terroirvin.se. Production: Bläck & Co